Παρασκευή, Δεκεμβρίου 27, 2013

Για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο




Απλά και ταπεινά όλα τα πλάσματα εορτάζουν τα Χριστούγεννα.
Κατά καιρούς, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε σκόπιμα πολλοί μελετητές παραθέτουν τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα θέματα. Άλλες φορές αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και να αναρωτηθούμε, άλλη πάλι απλά γυρίζουμε σελίδα....

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΘΕΟΛΟΓΙΑ 25 Δεκεμβριου - Ο Ιησούς Χριστός γεννιέται σε έναν στάβλο (φάτνη). Ελπίδα. Έρχετε το Φως. Τον ζεστένουν μόνο 2 γαιδουράκια και ένα μοσχαράκι.



AΣΤΡΟΝΟMΙΑ * 21 Δεκεμβριου - Χειμερινό Ηλιοστάσιο, η μικρότερη μέρα του χρόνου. Ο ήλιος είναι πίο αδύναμος από ποτέ.




Παραμένει εδώ για 3 μέρες. *24 Δεκεμβρίου - ο Ωρίων είναι ολοφάνερος στον ουρανό τη νύχτα. Η ζώνη του Ωρίων = oi 3 Μάγοι (η 'βασιλιάδες') που έρχοντε από την Ανατολή, ακολουθόντας το πιό λαμπρό αστέρι - τον Σείριο. Τα 3 αστέρια στη ζώνη του Ωρίωνα ευθυγραμμίζονται με τον Σείριο και δείχνουν το σημείο το οποίο ανατέλει ο ήλιος στης 25 Δεκεμβριου. Γιά όσους δεν γνωρίζουν, ο ήλιος μας εχεί 'γεννηθεί' από τον Σείριο. *25 Δεκεμβρίου - Ο Ήλιος 'ξαναγεννιέται'. Στον Αιγόκερο - το κατσίκι, στον Πάνα - θεό της φύσης. (Ο Αιγόκερος κυβερνήτε απο τον Κρόνο= θάνατος, όλα πεθαίνουν σ'αυτό το σημείο..αλλά αυτή την μερα, το Φως (ηλιος) νικάει το σκότος, το φως της ημέρας θ' αρχίσει σιγά σιγά να αυξάνεται. Οι Ρωμαίοι ονόμαζαν αυτή την ημέρα 'Natalis invicti' δηλ.



'Η γέννηση του ακατανίκητου (ήλιου)'. Οι αρχαίοι Έλληνες προς τιμήν του Ανίκητου Θεού Ηλίου Απόλλωνα, εόρταζαν το Τριέσπερον, από τις 21 έως 24 Δεκεμβρίου, και τα Ηλιούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που νικάει ο ήλιος το σκοτάδι αφού αρχίζει να μεγαλώνει η ημέρα. *Ακριβώς απέναντι από τον αστερισμό του Αιγοκέρου, είναι ο αστερισμός του Καρκίνου - μέσα στον αστερισμό του Καρκίνου, υπάρχει ένας σμήνος αστέρων που ονομάζετε 'Η ΦΑΤΝΗ'.



*Μέσα στη Φάτνη υπάρχουν άλλα 2 αστέρια - Ο Βόρειος, και ο Νότιος Όνος. (τα 2 γαιδουράκια που ζέστεναν τον Χριστό) *Ο Ωρίων βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου (το μοσχαράκι που ζέστενε τον Χριστό) Όλα είναι ορατά 24-25 Δεκεμβρίου. *1 Ιανουαρίου - Νέο Έτος και περιτομή του Χριστού. Ο παλιός ο χρόνος 'αποκόβεται'. *Αι Γιαννιού και Φώτα - βαφτίζεται ο καινούριος χρόνος. Η μέρα συνεχίζει να μέγαλωνει και ο ήλιος να δυναμώνει. *Παλιά ο χρόνος ξεκινούσε η στις 21 Μαρτίου - ισημερία - στον Κριό κρίνει μέρα με την νύχτα 12 ώρες μέρα 12 νύχτα (στο ΑΜΝΟ του Θεου - κάπου εδώ, στον μήνα πάνω έχουμε και το Πάσχα).... *.....η στις 21 Δεκεμβρίου - στον Αιγόκερο, στο κακό το ΚΑΤΣΙΚΙ του Σατανά ((Κρονος=Saturn=satan- που κυβερνα τον Αιγόκερο..σας ήρθε εικόνα του Βαφομετ;)) - άλλα υπάρχει ελπίδα, γιατί το σκοτάδι αρχίζει να χάνετε, και να μεγαλώνει η μέρα - βλάστηση, ζωή) - οι 2 μεγαλύτερες γιορτές του χρόνου - Πάσχα και Χριστούγεννα. Κριός, Αιγόκερος. * Ακολουθεί το Πάσχα - στον Κριό. Γι αυτό σφάζουμε και αρνιά.



Η φύση 'αναστένεται' η μέρα τώρα είναι πίο μεγάλη απο τη νύχτα και ο ήλιος ανεβαίνει πιό ψηλά.. *Στο Τροπικό του Καρκίνου στις 21 Ιουλίου - Θερινό Ηλιοστάσιο, παραμένει εκεί για 3 μέρες, και μετά η μέρα αρχίζει πάλι να μικραίνει. *15 Αυγούστου - η Κοίμηση της Θεοτόκου - ο αστερισμός της Παρθένου δεν είναι ορατός πια γιατί ο Ήλιος είναι πιό κοντά σε αυτόν και χάνεται. *8 Σεπτεμβρίου - Γέννηση της Θεοτόκου - ο αστρερισμός της Παρθένου είναι και πάλι ορατός - η μέρα συνεχίζει να μικραίνει και ο ήλιος να γίνεται όλο και πιο αδύναμος. *21 Σεπτεμβρίου, ισημερία και πάλι - στο Ζύγο - ζυγίζει μέρα με την νύχτα 12 ώρες μέρα, 12 νύχτα. *21 Δεκεμβρίου ...ηλιοστάσιο


 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Την καλή σας την κουβέντα