Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2013

Τα 12 ζώδια και οι ιδιότητές τους


Γράφει : Διάττων Αστέρας.

Μιας και από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε τις αστρολογικές μας προβλέψεις, καλό θα ήταν Αλήτες των άστρων να δούμε κάποια γενικά χαρακτηριστικά από τα 12 ζώδια...

Είναι αλήθεια πως τα ζώδια χωρίζονται σε 3 σταυρούς? Ναι αλήθεια είναι. Ας δούμε ποιοί είναι αυτοί και πως χωρίζονται...


Ας δούμε τον 1ο Σταυρό...


Παρορμητική Ποιότητα (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) :

Εξήγηση: Μάνα μου τα κλεφτόπουλα τι τα χεις μαντρωμένα???

Tα ζώδια της παρορμητικής ποιότητας, είναι εκείνα που προβαίνουν εύκολα σε δράση και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Έχουν έμφυτη την τάση να ηγούνται και τολμούν άφοβα να κάνουν το πρώτο βήμα και να ξεκινούν καινούρια πράγματα. Είναι προσανατολισμένα στους στόχους τους και κινητοποιούνται από αυτούς, αλλά το αρνητικό είναι ότι αδυνατούν να περιμένουν την ολοκλήρωση τους (ή βαριούνται, απογοητεύονται εύκολα αν καθυστερεί η ολοκλήρωση) και συνήθως αφήνουν θέματα μισοτελειωμένα. Τα παρορμητικά, είναι σε μεγάλη επαφή με το «εδώ και το τώρα», και λειτουργούν αυτόβουλα και με δυναμισμό. Δεν περιμένουν σε καμία περίπτωση την παρότρυνση κάποιου άλλου αλλά ούτε συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από αυτό που θέλουν να επιτύχουν. Έχουν ανταγωνιστικό πνεύμα και θα δράσουν χωρίς να υπολογίσουν τους περιορισμούς και τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσουν στο δρόμο τους. Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, δε διστάζουν να το διαχειριστούν.


Το ζώδιο του Κριού, όντας το πρώτο του ζωδιακού και με στοιχείο τη φωτιά, όπως είναι προφανές εμπλέκεται με θάρρος και δυναμισμό στη ζωή. Διαθέτει τεράστια ποσά ενέργειας και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ηγείται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του και να καθοδηγεί εκείνος τα πράγματα.



Ο Καρκίνος σαν ζώδιο του νερού, είναι παρορμητικό με έναν λιγότερο προφανή τρόπο. Κινητοποιείται και προβαίνει σε δράση προκειμένου να σχετιστεί συναισθηματικά με τους άλλους. Ένας Καρκίνος δε διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες όταν πρόκειται να προστατέψει την ακεραιότητα της οικογένειας του αλλά και όποιους εκείνος θεωρεί οικείους του.


Ο Ζυγός συμβολίζει την παρόρμηση για αρμονία και συνεργασία. Αν και θεωρείται αναποφάσιστο ζώδιο που δυσκολεύεται να πάρει πρωτοβουλίες, είναι εκείνο που βασικός στόχος του είναι η αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να διατηρήσει αυτή την αίσθηση της ισορροπίας και δικαιοσύνης που εκείνος θεωρεί απαραίτητη στις σχέσεις του.


Ο Αιγόκερως είναι προσανατολισμένος σε στόχους που έχουν να κάνουν με την κοινωνική καταξίωση και το στάτους. Σαν γήινο και παρορμητικό, θέτει στόχους και σχεδιάζει βήμα- βήμα την επίτευξή τους. Δε διστάζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να δράσει όταν έχει σκοπό να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του και να νιώσει αυτόνομος.

Ενδιαφέρον???

Ας ανακαλύψουμε τώρα τους Σταθερούς (λέμε τώρα..)

Εξήγηση: Ή με τον δικό μου τρόπο ή καθόλου...



Σταθερή Ποιότητα (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος):

Tα σταθερά ζώδια αντιστέκονται σθεναρά στις αλλαγές και προσπαθούν να εδραιώσουν και να παγιώσουν καταστάσεις που έχουν ξεκινήσει τα παρορμητικά ζώδια είτε σε συναισθηματικό είτε σε υλικό επίπεδο. Είναι ζώδια που κρύβουν τεράστια αντοχή και ανθεκτικότητα και γι' αυτό έχουν την ικανότητα να φέρνουν εις πέρας καταστάσεις που τα υπόλοιπα αδυνατούν. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη συνέπεια, υπομονή και επιμονή και ολοκληρώνουν με αποτελεσματικότητα οτιδήποτε αναλαμβάνουν. Είναι εκείνα τα άτομα, που μπορείς να βασιστείς εύκολα επάνω τους χάρη στην αξιοπιστία τους. Ωστόσο, η αδυναμία προσαρμογής σε καταστάσεις, καθώς και η αδράνεια που πιθανόν να τους διακατέχει ανά διαστήματα, μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα, τόσο για εκείνους, όσο και για τους άλλους. Καθώς επίσης και το γεγονός ότι αν σχηματίσουν μια γνώμη ή πάρουν μια απόφαση για κάποιο θέμα, δύσκολα μπορεί κάποιος να τους επηρεάσει ή να τους πείσει για το αντίθετο.
Ο Ταύρος, σαν σταθερό ζώδιο της Γης, θεωρείται το πιο δυσμετάβλητο και αμετακίνητο. Επιμένει, υπομένει και προχώρα με αργούς και σταθερούς ρυθμούς. Σαν σκοπό του έχει να εξασφαλίσει και να σταθεροποιήσει τις κατακτήσεις του στην υλική σφαίρα της ζωής. Το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη του είναι βασικά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου.

 Ο Λέων, σαν σταθερό ζώδιο της Φωτιάς χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό και ζωτικότητα τα οποία όμως βγαίνουν προς τα έξω με σταθερό ρυθμό. Διαθέτει μεγάλη ενέργεια, που δεν θα σπαταλήσει αλόγιστα, αλλά όπως εκείνος επιθυμεί.Αντιδρά και αντιστέκεται στις πιέσεις και τις υποδείξεις των άλλων, και πολύ δύσκολα θα δεχτεί συμβουλές από κάποιον.
Ο Σκορπιός, σαν σταθερό Υδάτινο ζώδιο, διαθέτει τεράστια αποθέματα ανθεκτικότητας και επιμονής και τα χρησιμοποιεί με σκοπό να διερευνήσει σε βάθος τις καταστάσεις. Ο Σκορπιός βιώνει τεράστια συναισθηματική ένταση και κυριολεκτικά παθαίνει εμμονές με οτιδήποτε καταπιάνεται. Η συναισθηματική υποκειμενικότητα του συχνά προκαταβάλλει τον τρόπο σκέψης και κρίσης του.
Ο Υδροχόος, σαν σταθερό ζώδιο του αέρα, χαρακτηρίζεται από σταθερές ιδέες και απόψεις που εδράζονται στην λογική σκέψη. Αν και ζώδιο που επιδιώκει τη συνεχή εξέλιξη και αλλαγή σε κοινωνικό επίπεδο και δεν εντάσσεται εύκολα, ο τρόπος που αντιμετωπίζει τη ζωή είναι πάντα ο ίδιος. Δηλαδή με μια λέξη: αντισυμβατικός.

Σταθερή ποιότητα και πάντα στην κορωνίδα των απανταχού Αστροαναλυτών...



Μμμμμμμμμμ...

Τι γίνεται όμως με την κατάσταση τράμπα - τραμπαλίζομαι???



Μεταβλητή Ποιότητα (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες):

Εξήγηση: Με πολλή αγάπη Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες....

Τα ζώδια της μεταβλητής ποιότητας χαρακτηρίζονται ως ευπροσάρμοστες και ευέλικτες προσωπικότητες. Αποφεύγουν να μπαίνουν σε διαμάχες παρά μόνο όταν πρόκειται για συμφιλίωση. Είναι εκείνα τα ζώδια που λειτουργούν ως διαμεσολαβητές για να συμβιβάσουν τα αντίθετα. Όταν βρίσκουν τον εαυτό τους μπροστά σε μια κρίση, προσπαθούν να την αποφύγουν κι αν αποτύχουν, τότε να βρουν μια λύση που ικανοποιεί όλες τις μεριές εξίσου. Έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα με τις συνθήκες και τις καταστάσεις που συναντούν και έχουν την τάση ακόμα και να αφομοιώνονται από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Γι ʽ αυτό το λόγο και χαρακτηρίζονται από ρευστότητα και έλλειψη προσανατολισμού, σε σχέση με τα παρορμητικά και τα σταθερά ζώδια. Δεν προσδοκούν αλλά ούτε και επιδιώκουν τη μονιμότητα στη ζωή τους αλλά αντιθέτως μπορούν να ζουν και να ανταποκρίνονται με άνεση σε μονίμως μεταβατικές καταστάσεις. Τα μεταβλητά διακατέχονται από περιέργεια και αίσθημα ανησυχίας. Δεν είναι προσανατολισμένα σε στόχους ή σε εξουσίες όπως τα παρορμητικά, ασχολούνται περισσότερο με ιδέες και πεποιθήσεις.

Είναι αρκετά ευεπηρέαστα, παρασύρονται εύκολα και πολλές φορές αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα καθώς αδυνατούν να απορρίπτουν.
Οι Δίδυμοι, μεταβλητό αέρινο ζώδιο, σχετίζονται με την ευελιξία, τόσο σε σωματικό όσο και σε εγκεφαλικό επίπεδο. Είναι τρομερά προσαρμοστικοί και ευμετάβλητοι και το μυαλό τους δεν δέχεται περιορισμούς. Πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση προκειμένου να συλλέγουν πληροφορίες και να πειραματίζονται.

 Η Παρθένος σαν Γήινο και μεταβλητό ζώδιο, εργάζεται με τα δεδομένα και την ύλη με σκοπό την τελειοποίηση τους. Σε όλες τις καταστάσεις αναζητά το βέλτιστο και θα δουλέψει σκληρά μέχρι να το επιτύχει.

 Ο Τοξότης, μεταβλητό ζώδιο της Φωτιάς, είναι το πιο ανήσυχο και επεκτατικό ζώδιο καθώς δε γνωρίζει όρια και σύνορα. Βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση της αλήθειας και έχει τεράστια ανάγκη να μετακινείται και να διευρύνει τους ορίζοντες του.

 Οι Ιχθύες, μεταβλητό ζώδιο του Νερού, είναι ένα υπερβολικά ευεπηρέαστο ζώδιο που μπορεί κυριολεκτικά να αφομοιωθεί από το περιβάλλον του. Έχει την ικανότητα να μπαίνει στη θέση του άλλου και να συμπάσχει απόλυτα μαζί του.

Νερό, Φωτιά, Αέρας, Γη και πάλι από την αρχή... Μια νέα αέναη αρχή...



Ραντεβού για νέες αστροπροβλέψεις, αστροαναλύσεις....


Με εκτίμηση Διάττων Αστέρας...

Πηγές: Έγκριτοι Έλληνες Αστοαναλυτές

             Κληρονομικό χάρισμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την καλή σας την κουβέντα