Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2013

Τι είναι το Reiki ?


Για σήμερα....
Δεν ανησυχώ
Δεν φοβάμαι
Δεν θυμώνω
Έχω εμπιστοσύνη
Δουλεύω με αγάπη
Σέβομαι όλους τους ανθρώπους
Ευγνωμονώ κάθε τι που με περιβάλλει



Tο Ρέικι είναι μια ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα τωνχεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας. Για την ακρίβεια «Ρέικι» στα ιαπωνικά σημαίνει « συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν, τη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή (ζωτικότητα). Η θεραπεία μέσω του αγγίγματος ή μέσω της μετάδοσης μιας λεπτοφυούς / μη-ορατής αλλά συχνά αισθητής αναζωογονητικής ενέργειας υπήρχε σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλη την γνωστή ιστορία και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Στην πραγματικότητα, το άγγιγμα για την ανακούφιση του πόνου αποτελεί έμφυτο ένστικτο.


Το Ρέικι ξανα-ανακαλύφθηκε για το σύγχρονο άνθρωπο από τον Μικάο Ουσούι το 1922 στο Κίοτο της Ιαπωνίας, όταν ο ίδιος μετά από μια περίοδο 21 ημερών νηστείας, προσευχής και διαλογισμού στο ιερό βουνό Κουράμα έξω από το Κιότο, ανακάλυψε την έμφυτη ικανότητα για αυτοθεραπεία, τη σύνδεση με μια παγκόσμια ζωτική ενέργεια και την ευκολία μετάδοσης της σε άλλους. Ο Ουσούι μύησε χιλιάδες άτομα στην τεχνική του Ρέικι που, όπως δίδασκε ο ίδιος, μπορούσε να θεραπεύσει πάσα ψυχολογική και σωματική νόσο και να οδηγήσει στην ευτυχία. Τον Ουσούι διαδέχτηκε ο Τσουζίρο Χαγιάσι ο οποίος άνοιξε μια διάσημη κλινική στο Τόκιο και κατόπιν η Χαβάγιο Τακάτα που ήταν η πρώτη δασκάλα που έφερε το Ρέικι στη δύση μέσω της Χαβάης όπου ζούσε και δίδασκε μέχρι το 1980. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες δάσκαλοι Ρέικι σε ολόκληρο κόσμο και αμέτρητοι άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά τα πολλαπλά οφέλη του.

Το Ρέικι διδάσκεται σε τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης: Τον Πρώτο Βαθμό, το Δεύτερο και τον Τρίτο. Στον Πρώτο Βαθμό Ρέικι το άτομο λαμβάνει τη σύνδεση με τη συμπαντική ενέργεια, έναν ενεργειακό συντονισμό (ενδυνάμωση) που ανοίγει τα κανάλια της ενέργειας στο σώμα και αφυπνίζει την ικανότητα για αυτοθεραπεία μέσω του αγγίγματος των χεριών. Στο Δεύτερο Βαθμό αυτή η ικανότητα αυξάνει ενώ στον Τρίτο Βαθμό (βαθμός μάστερ ή δασκάλου) το άτομο εκπαιδεύεται στο πώς να περνάει αυτή τη διδασκαλία και τις τεχνικές σε άλλα άτομα. Το Ρέικι είναι προσιτό, εύκολο και εύχρηστο. Όλοι μπορούν να εκπαιδευτούν σε αυτό - ακόμα και τα παιδιά. Επιπλέον, τα περισσότερα άτομα αναφέρουν πως το Ρέικι δεν μοιάζει με τίποτα άλλο από όσα έχουν διδαχτεί στο παρελθόν!




Μια συνεδρία Ρέικι είναι άκρως χαλαρωτική και αναζωογονητική. Διαρκεί μία ώρα περίπου και γίνεται πάνω από τα ρούχα. Κατά τη διάρκειά της ο πρακτικός του Ρέικι (το άτομο που έχει λάβει Πρώτο, Δεύτερο ή και Τρίτο Βαθμό) ακουμπάει τις παλάμες του σε διάφορα σημεία του σώματος (αν και μπορεί να γίνει και σε μια μικρή απόσταση από το σώμα) και μεταδίδει καθαρή θεραπευτική ενέργεια. Το άτομο που λαμβάνει Ρέικι μπορεί να νιώσει την ενέργεια αυτή σαν θερμότητα ή σαν κύμα, μαγνητισμό, ηλεκτρισμό, κρύο, μυρμήγκιασμα ή ακόμα και σαν βαθιά ηρεμία, χαρά, αγάπη, κλπ. Σταδιακά το Ρέικι καθαρίζει το σώμα, το νου και το πνεύμα, εξισορροπώντας και ενδυναμώνοντας το άτομο με ασφάλεια και γαλήνη. Η χαλάρωση και η αρμονία που προσφέρει είναι ουσιαστικά το πλαίσιο και η βάση για κάθε αλλαγή, ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Σήμερα το Ρέικι διδάσκεται σε όλες τις πόλεις όλων των χωρών του κόσμου καθώς το στοιχείο της αυτοθεραπείας το καθιστά άκρως δημοφιλές. Ρέικι προσφέρεται σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και ένας αυξανόμενος αριθμός από ιατρούς και ψυχολόγους το προσθέτουν στην πρακτική τους. Σύγχρονες ιατρικές και επιστημονικές έρευνες ενισχύουν αυτό που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι, ότι δηλαδή το Ρέικι βελτιώνει τη συνολική ευεξία και κατάσταση του ατόμου. Λόγω της απεριόριστης θετικότητας του, πολλοί αντιλαμβάνονται το Ρέικι σαν μια μορφή καθαρής και ουσιαστικής αγάπης. Αγάπης για το εαυτό (κάτι που είναι δύσκολο ή “απαγορευμένο” για τους περισσότερους ανθρώπους), αγάπη για το σώμα (κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους) και αγάπη για όλους τους ανθρώπους αλλά και για όλα τα πλάσματα. Aποτελεί έναν έμπρακτο τρόπο, μέσω του αγγίγματος και της θεραπευτικής ζωτικής ενέργειας, να εκφράσουν αυτή τη φροντίδα και την αγάπη τόσο στον εαυτό τους όσο και στους αγαπημένους τους.

* Το Ρέικι δεν αφορά μόνο τα συμπτώματα μιας κατάστασης αλλά είναι μια ολιστική θεραπεία. Αφορά την ολότητα του ανθρώπου: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου, πνεύμα.

* Για να μάθει κανείς Ρέικι πρέπει να παρακολουθήσει ένα αντίστοιχο σεμινάριο ώστε να λάβει τους ενεργειακούς συντονισμούς. Το Ρέικι δεν μαθαίνεται από βιβλία ή από το ίντερνετ.

* Το Ρέικι δεν έχει αυστηρούς κανόνες ή δύσκολες τεχνικές.

* Το Ρέικι απαλύνει και συχνά εξαφανίζει τον πόνο.

* Το Ρέικι έχει τη δική του ευφυΐα και η ενέργεια ρέει μόνη της στο σώμα και πηγαίνει όπου χρειάζεται.

* Το Ρέικι διδάσκεται σε τρία επίπεδα (βαθμούς): ο πρώτος βαθμός είναι ανοιχτός σε όλα τα άτομα, δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση ή ικανότητα και συνήθως γίνεται σε δύο ημέρες. Μια κάθαρση 21 ημερών ακολουθεί τον πρώτο βαθμό και γι’ αυτό συνίσταται καθημερινή εξάσκηση Ρέικι με αυτοθεραπεία για 21 ημέρες.

* Στο Ρέικι χρησιμοποιούνται ειδικά ενεργειακά σύμβολα (στο δεύτερο και τον τρίτο βαθμό) για την ενδυνάμωση της ενέργειας.

* Το Ρέικι είναι προσιτό για όλους.

* Κάθε άτομο μπορεί εύκολα να μάθει Ρέικι και να το εφαρμόσει με θετικά αποτελέσματα στον εαυτό του και σε άλλους.

* Το Ρέικι επιφέρει χαλάρωση, ήπια αποτοξίνωση, ψυχοσωματικό καθαρισμό, αυξημένη ενεργειακή αρμονία, ισορροπία, αίσθηση προστασίας και οδηγεί στην πληρότητα. Το Ρέικι αυξάνει επίσης τη διαίσθηση και μας φέρνει σε επαφή με τη σοφία του σώματος. Παράλληλα, το Ρέικι καθαρίζει το νου και τα αρνητικά συναισθήματα και ενδυναμώνει όλες τις λειτουργίες και τις άμυνες του σώματος και των οργάνων του.

* Το Ρέικι δεν χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, πίστη ή άλλες ικανότητες και γνώσεις (αν και αυτές μπορεί να ενισχύσουν πολλές τη δράση του)

* Στο Ρέικι δεν γίνεται ανταλλαγή ενέργειας, δεν χάνουμε τη δική μας ενέργεια, ούτε παίρνουμε αρνητική ενέργεια ή την ενέργεια του άλλου. Χάρη στους ενεργειακούς συντονισμούς που λαμβάνουμε στους βαθμούς, καθαρή ζωτική ενέργεια ρέει τόσο στο άτομο που δίνει όσο και στο άτομο που λαμβάνει Ρέικι.

* Το Ρέικι δεν είναι θρησκεία ούτε έχει σχέση με αυτήν. Άτομα από όλες τις θρησκείες, τις ιδεολογίες και όλων των φιλοσοφιών εξασκούν Ρείκι και ανακαλύπτουν τις ανώτερες / καλύτερες εκφράσεις του εαυτού τους και τις πιο θετικές πλευρές της ζωής τους.

* Το Ρέικι είναι ανιδιοτελής προσφορά, στήριξη και αγάπη. Παρ’ όλα αυτά συχνά είναι καλό να υπάρχει κάποια ανταλλαγή ενέργειας, όπως κάποιο χρηματικό ποσό για το χρόνο που διαθέτει το άτομο που προσφέρει το Ρέικι. Πρέπει να δώσεις για να λάβεις και να δίνεις όταν λαμβάνεις για τη διατήρηση της ισορροπίας!

* Οι πρακτικοί και οι δάσκαλοι του Ρέικι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποσχεθούν θεραπεία ή λύση κάποιου προβλήματος παρά μόνο ολική χαλάρωση. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας το άτομο πρέπει πάντα να απευθύνεται στον κατάλληλο ειδικό, ιατρό ή ψυχολόγο. Οι πρακτικοί και οι δάσκαλοι του Ρέικι δεν παρεμβαίνουν ποτέ στον ιατρικό ή φαρμακευτικό τομέα και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν διαγνώσεις. Το Ρέικι είναι ήπιο και ασφαλές για όλους και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε εναλλακτική και συμβατική μέθοδο και θεραπεία.

* Το Ρέικι δεν έχει παρενέργειες. Δεν χρησιμοποιεί τίποτα, παρά μόνο το απαλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών.

* Το Ρέικι δεν είναι αυθυποβολή, αν και η θετική στάση μπορεί να παίξει θετικό ρόλο.

* Το Ρέικι επιδρά θετικά ακόμα και σε ζώα και σε φυτά!

* Το Ρέικι καλλιεργεί την αρμονική προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, τη θετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη.

Γνωρίζατε πως... Το Ρέικι Συνεχώς Εξελίσσεται!



Αν και το παραδοσιακό ιαπωνικό Ουσούι Ρέικι είναι πλήρες και αποτελεσματικό, τα τελευταία 25 χρόνια η τεχνική του Ρέικι έχει επηρεαστεί από τη

Νέα Εποχή (η “πολύ-πνευματικότητα” του σήμερα) και την πολύπλευρη φιλοσοφία της και σαν αποτέλεσμα έχουν δημιουργηθεί διάφορα νέα συστήματα Ρέικι όπως Αγγελικό Ρέικι, Κρυσταλλικό Ρέικι, Ρέικι Ανώτερου Εαυτού, Κουνταλίνι Ρέικι, Καρούνα Ρέικι, Λαϊτάριαν Ρέικι, Σεκέμ-Ρέικι, Σαμπάλλα Ρέικι κ.λ.π. Τα συστήματα αυτά δημιουργούνται συνήθως από χαρισματικούς δασκάλους του Ρέικι και αφορούν συχνά την εκπαίδευση ατόμων που είναι ήδη δάσκαλοι στο Ρέικι ή άτομα με πνευματικές αναζητήσεις.



Μπορούμε να φανταστούμε όλα αυτά τα διαφορετικά συστήματα (το καθένα με διαφορετικά σύμβολα, συντονισμούς, τεχνικές, διαλογισμούς, κλπ) σαν τις ακτίνες ενός ήλιου (παγκόσμια ενέργεια ή Φως) ή σαν διαφορετικές “γεύσεις” Ρέικι. Μπορούμε επίσης να πούμε πως όλα τα συστήματα είναι μια εμβάθυνση στον κόσμο του Ρέικι ή μια διεύρυνση και εξέλιξη του, ανάλογα με τις ποικίλες σύγχρονες ανάγκες και την άσβεστη ανθρώπινη πνευματική αναζήτηση. Το Ρέικι είναι πάντοτε Ένα: ένας ολόκληρος άγνωστός ενεργειακός κόσμος γεμάτος νέες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πλευρές κάθε στιγμή!



Προτείνεται πάντα η εκπαίδευση του ατόμου στο παραδοσιακό Ουσούι Ρέικι (μέχρι το δεύτερο βαθμό τουλάχιστον) και μετά μπορεί εάν επιθυμεί να συμμετέχει και σε σεμινάρια άλλων “ειδών” Ρέικι (και πάντα ανάλογα με το τι ενδιαφέρει το άτομο - πολλά άτομα είναι ικανοποιημένα με το Ουσούι Ρέικι ενώ άλλα επιθυμούν την εξερεύνηση των σύγχρονων / μοντέρνων συστημάτων του). Το Ρέικι, όπως κάθε τέχνη, εξελίσσεται συνεχώς σε έναν πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο συνεχόμενης ροής και αντιθέσεων. Είναι σημαντικό να έχουμε πάντοτε τα μάτια, την καρδιά και το νου μας ανοιχτά ώστε να ακολουθούμε με ευκολία τη ροή - και επομένως και την ευτυχία!

Πως νιώθεις κατά τη θεραπεία;

Κατά τη συνεδρία τόσο το άτομο που δίνει όσο και το άτομο που δέχεται / παίρνει Ρέικι μπορεί να νιώσουν ζέστη ή κάψιμο στο άγγιγμα της παλάμης. Μπορεί επίσης να αισθανθούν κρύο ή μούδιασμα, μυρμήγκιασμα και ανατριχίλα ή μπορεί να αισθανθούν κύματα να διαπερνούν το σώμα τους. Είναι πιθανόν να έχουν την ίδια αίσθηση - αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα είναι πιθανόν το άτομο που δίνει Ρέικι να νιώθει ζέστη σε κάποιο σημείο του σώματος ενώ το άλλο άτομο να μη νιώθει τίποτα (ή να νιώθει κρύο) και το αντίστροφο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πολλά άτομα βλέπουν χρώματα ή εικόνες ή έχουν κάποιες πνευματικές ή ξεχωριστές εμπειρίες. Άλλα πάλι δεν νιώθουν τίποτα. Σχεδόν όλοι όμως βιώνουν μια βαθιά και ολική χαλάρωση και γαλήνη. Μάλιστα, αρκετά άτομα αφήνονται και χαλαρώνουν σε αυτόν τον βαθμό για πρώτη φορά στη ζωή τους!

Ανεξάρτητα όμως από το τι νιώθει το άτομο στη συνεδρία, το Ρέικι, η ζωτική ενέργεια, είναι εκεί και λειτουργεί, πηγαίνοντας μόνο του στα σημεία που χρειάζεται. Το Ρέικι έχει τη δική του ευφυΐα (όπως και το σώμα μας) και λειτουργεί πάντοτε.

Καλό είναι να μην περιμένουμε τίποτα από μια συνεδρία, να μην έχουμε προσδοκίες για το τι θα νιώσουμε ή για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Κρατάμε απλά στάση δεκτικότητας και εμπιστοσύνης. Απλά αφηνόμαστε στο άγγιγμα. Το ίδιο κάνει και το άτομο που δίνει Ρέικι! Απλά αφήνεται στο άγγιγμα, αφήνεται στη ροή, εμπιστεύεται και παρατηρεί!

Πως νιώθεις μετά τη θεραπεία;


Πολλά άτομα μετά από μια συνεδρία Ρέικι νιώθουν "ολοκαίνουργια", σαν να έχουν ξυπνήσει σε έναν νέο κόσμο! Είναι γεμάτα ενέργεια και ζωτικότητα, γεμάτα χαρά και αισιοδοξία. Όλα είναι ξεκάθαρα, λουσμένα από ένα λαμπερό φως. Ακόμα και τα χρώματα είναι πιο ζωντανά! Πραγματικά, έχουν ξεκουραστεί και αναζωογονηθεί πλήρως!

Άλλοι πάλι νιώθουν κούραση ή κάποιο αίσθημα θυμού, στεναχώριας ή κάποια ένταση μπορεί να βγουν προς την επιφάνεια. Αυτό οφείλεται στον καθαρισμό που έχει προκαλέσει το Ρέικι. Κάθε θεραπεία επιφέρει μια αποτοξίνωση στον οργανισμό από αρνητικά συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις αλλά και στο φυσικό επίπεδο, τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό. Το άτομο μπορεί να χασμουριέται ή να δακρύζει ή να τρέχει η μύτη του, μπορεί ακόμα και να πηγαίνει πιο συχνά στην τουαλέτα!

Καλό είναι να πίνουμε αρκετό νερό, ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τις παλιές, βαριές, σκούρες και άτονες ενέργειες. Συνίσταται ένα ποτήρι νερό πριν και ένα ποτήρι μετά τις συνεδρίες όπως και ένα μπάνιο ή ντους εάν είναι εφικτό.



Τι μπορεί να θεραπεύσει το Ρέικι;

Κατ’ αρχήν, το Ρέικι επιφέρει χαλάρωση και γαλήνη. Αποτοξινώνει το σώμα και ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού. Γεμίζει το σώμα με ζωτικότητα και καθαρή ενέργεια. Καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και φέρνει χαρά και φωτεινότητα. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό και πηγαίνει μόνο του εκεί που το έχουμε ανάγκη.

Το Ρέικι είναι πολύ αποτελεσματικό σε μικροπροβλήματα και εκεί που υπάρχει πόνος. Το Ρέικι συχνά ελαττώνει ή εξαφανίζει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, πονόκοιλοι, προβλήματα και πόνοι στον αυχένα, στα γόνατα, στην πλάτη και τη μέση, αντιδρούν πολύ καλά στο άγγιγμα του Ρέικι. Επίσης καταπολεμά το κρύωμα και όλα τα συμπτώματά του και πολλές άλλες συχνές ασθένειες.

Σε μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη και καρκίνο, το Ρέικι είναι ορισμένες φορές αναζωογονητικό, ενδυναμωτικό και ανακουφιστικό σε συνδυασμό πάντοτε με τις συμβατικές ιατρικές μεθόδους. Μειώνει της παρενέργειες της συμβατικής ιατρικής (π.χ. των φαρμάκων, της χημειοθεραπείας και των ακτινοβολιών) και ενισχύει όλα τα θετικά τους αποτελέσματα. Είναι ακόμα πολύ βοηθητικό και υποστηρικτικό σε κάθε είδους ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση. Ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών και ψυχολόγων μαθαίνουν Ρέικι και το συνδυάζουν με τις δικές τους μεθόδους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Αν και ο πρακτικός του Ρέικι δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί κάποιο αποτέλεσμα και δεν υπόσχεται ποτέ θεραπεία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν πως το Ρέικι έχει θεραπεύσει πάρα πολλές ασθένειες και έχει απαλύνει ή επιλύσει κάθε προσωπικό πρόβλημα, μικρό και μεγάλο. Σήμερα, γίνονται αρκετές έρευνες για τα αποτελέσματα του Ρέικι σε όλων των ειδών τις ασθένειες και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά!



Πρέπει κάποιος να σταματήσει να βλέπει το γιατρό ή

Πρέπει κάποιος να σταματήσει να βλέπει το γιατρό ή τον ψυχολόγο του;

Όχι! Το Ρέικι είναι συμπληρωματικό και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία. Επειδή το Ρέικι χαλαρώνει βαθιά, αποτοξινώνει και ενδυναμώνει τον οργανισμό και είναι απόλυτα ασφαλές και θετικό για κάθε είδους κατάσταση. Σε καμία περίπτωση όμως ο πρακτικός του Ρέικι δεν συνιστά σε κάποιο άτομο να σταματήσει να πηγαίνει στο γιατρό ή στον ψυχολόγο του και σε καμία περίπτωση δεν ανακατεύεται με τα φάρμακα και τις δόσεις που λαμβάνει το άτομο. Ο πρακτικός του Ρέικι δεν κάνει ποτέ ιατρικές διαγνώσεις και δεν γράφει φάρμακα ή άλλες ουσίες, εκτός κι αν είναι ο ίδιος γιατρός.

Το Ρέικι είναι θρησκεία;

Το Ρέικι είναι κατά βάση μια εναλλακτική και συμπληρωματική ολιστική θεραπεία που προέρχεται από την Ιαπωνία και που σήμερα εξασκείται σε όλο τον κόσμο. Είναι μια θεραπευτική τέχνη που χρησιμοποιεί τη μετάδοση της ενέργειας της ζωής και που μπορεί να έχει και πνευματικές διαστάσεις. Αποτελεί την Τέχνη για το ζωογόνο Άγγιγμα των Χεριών. Το Ρέικι, η ενέργεια της ζωής δηλαδή, συχνά "ανοίγει" ή διευρύνει την αντίληψη και άρα και την πνευματικότητα του ατόμου, όμως σαν σύστημα / μέθοδος το Ρέικι δεν έχει συγκεκριμένες πνευματικές ή φιλοσοφικές θέσεις.

Δεν είναι θρησκεία ή θρησκευτικό κίνημα και δεν υπάρχει άμεση σχέση ή σύγκρουση με αυτό το χώρο. Τα άτομα που μαθαίνουν Ρέικι μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε θρησκεία και σε οποιοδήποτε ιδεολογικό ρεύμα ή φιλοσοφία έχουν επιλέξει. Το Ρέικι είναι συμβατό με όλες τις ιδεολογίες και τις θρησκείες και άτομα από όλες τις θρησκείες και τα πνευματικά και φιλοσοφικά ρεύματα μαθαίνουν και εξασκούν Ρέικι χωρίς να νιώθουν την παραμικρή ανασφάλεια και σύγκρουση. Αντιθέτως, πολλές φορές ανακαλύπτουν με χαρά πως το Ρέικι ενισχύει την πίστη τους και ξεκαθαρίζει τις πεποιθήσεις τους.

Χριστιανοί, βουδιστές, ινδουιστές, μουσουλμάνοι, αγνωστικιστές, άθεοι, πανθεϊστές, άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλων των μορφωτικών επιπέδων, ανάμεσα στα οποία ένας αυξανόμενος αριθμός από επιστήμονες, γιατρούς και ψυχολόγους μαθαίνουν και εξασκούν ή διδάσκουν το Ρέικι με πολύ αγάπη και χαρά και, πάνω απ’ όλα, με θαυμαστά αποτελέσματα!



Συνεχίζεται...

πηγή: reiki.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την καλή σας την κουβέντα