Σάββατο, Ιουλίου 27, 2013

Ελληναράς...


 
 


Σε γουστάρω πολύ γιατί όταν κοιτιέσαι στον καθρέφτη σου βλέπεις ή τον Δία, ή τον Κολοκοτρώνη, σε γουστάρω γιατί όταν κάθεσαι στον καναπέ και βλέπεις ειδήσεις αντί να αντιδράσεις λες… «έλα ρε μαλάκα εγώ θα σώσω τον κόσμο; ….»

Σε γουστάρω γιατί τρέχεις να μην χάσεις οφίκια παλιών εποχών, που όταν τα διάβαζες σχολείο έλεγες… « αν είναι δυνατόν….» σε γουστάρω ακόμα πιο πολύ γιατί ξαφνικά από την δεκαετία του 90 άρχισες να ονομάζεις τα παιδιά σου Νεφέλη, Πλάτωνα, αφού πρώτα κοίταγες και στο βιβλίο να δεις μη πεις καμιά μαλακεία αν σε ρωτήσουν….

Σε γουστάρω Ελληναρά γιατί όταν κοιτιέσαι στον καθρέφτη σου βλέπεις τον Απόλλωνα, ή τον Καραϊσκάκη, σε γουστάρω πολύ γιατί η πρώτη έκπτωση που έκανες ήταν στην αξία σου σαν Έλληνας Άνθρωπος προσδίδοντας αξία στον τρομοκράτη σου, σε γουστάρω που σκύβεις το κεφάλι σαν Ραγιάς και λες ακόμα … « βάρα με πασά μου να αγιάσω…» αλλά…. αλλά το Τούρκικο ή απόγευμα ή βράδυ θα το δεις και θα έχεις και άποψη…  

Σε γουστάρω Ελληναρά γιατί όταν κοιτιέσαι στον καθρέφτη σου βλέπεις τον Άρη, ή τον Ανδρούτσο, αλλά αν σου πάρει κανείς την θέση παρκαρίσματος γίνεσαι Τούρκος… Σε γουστάρω σε γουστάρω πολύ… γιατί αν και αργά άρχισες να δίνεις αξία σε όσα έφτυνες τόσα χρόνια…

Σε γουστάρω Ελληναρά γιατί όταν κοιτιέσαι στον καθρέφτη σου άρχισες εκτός από τον Καραγκιόζη να διακρίνεις και την Αλήθεια….

Αν η Ελλάδα είναι η Αντιγόνη, τότε ποιος είναι ο Πολυνείκης? Ποιος ο Ετεοκλής? Ποιος ο Κρέων? Και που είναι ο Θησέας να την σώσει? Τέκνο από μιαρό ζευγάρωμα? Αυτό είναι? Ποιος θα ανοίξει την «έβδομη πύλη» και ποιος θα αποφασίσει ποιος θα ταφεί και ποιος όχι? Που είναι ο Αίμωνας να την υπερασπιστεί και ο Θησέας να την λυτρώσει? Τι εκχωρείται τελικά και τι μένει εδώ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την καλή σας την κουβέντα