Σάββατο, Ιουλίου 06, 2013

Τα ενεργειακά μας κέντρα....



Το υλικό σώμα, ο φυσικός οργανισμός μας, βρίσκεται στη ζωή χάρη στην ενέργεια. Ένα πέπλο ενέργειας το περιβάλει και το διαπερνά σε κάθε του κύτταρο. Εκτός από το τρισδιάστατο ορατό φυσικό βιολογικό σώμα έχουμε ένα αιθερικό σώμα ή "αιθερικό διπλό", όπως ονομάζεται, αφού το αιθερικό σώμα είναι ένα δίδυμο αντίτυπο του φυσικού. Είναι ένα αντίτυπο από ενέργεια, ένα ενεργειακό σώμα από χρώματα και φως που περιλαμβάνει πληροφορίες για την υγεία μας και για την ψυχονοητική μας κατάσταση.

Το εξωτερικό περίβλημα αυτού του σώματος ονομάζεται αύρα και η αύρα είναι η ασπίδα μας, το κουκούλι που μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις.

Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα, σταθμοί ενέργειας που παίρνουν και μεταβολίζουν την ενέργεια και τη διοχετεύουν στους αδένες του σώματος και στο νευρικό σύστημα. "Τσάκρα" είναι σανσκριτική λέξη και σημαίνει ‘‘τροχός’’, καθώς τα τσάκρα μοιάζουν με τροχούς που περιστρέφονται σε διαφορετικές ταχύτητες εκπέμποντας διαφορετικά χρώματα. Είναι τα κύρια όργανα του αιθερικού σώματος και έχουν πολλές λειτουργίες σε όλα τα επίπεδα.

Τα τσάκρα ανοίγουν και κλείνουν σαν λουλούδια, σαν λωτοί. Αν τα τσάκρα είναι ανοιχτά είμαστε και εμείς ανοικτοί, γεμάτοι ενέργεια και αγάπη σε κάθε τομέα της ζωής. Αν κάποιο τσάκρα είναι κλειστό τότε πάσχουμε εκεί και οι αντίστοιχες λειτουργίες του υστερούν.

Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα και βρίσκονται παράλληλα στη σπονδυλική στήλη. Εκτός από το πρώτο τσάκρα και το έβδομο, τα τσάκρα εκτείνονται σαν λουλούδια προς τα μπροστά, λίγα εκατοστά έξω από το σώμα.

Τα επτά τσάκρας

Σύμφωνα με την απόκρυφη γνώση, ο ανθρώπινος οργανισμός, το ανθρώπινο σκήνωμα αποτελείται από:

Ψυχή ή αιτιατόν

1. Το χοϊκό σώμα

Η κατωτέρα Τετρακτύς (ο μορφικός κόσμος)


2. Το αιθερικό ή ζωτικό σώμα


3. Το αστρικό σώμα


4. Το κατώτερο νοητικό σώμα


5. Το ανώτερο νοητικό σώμα

Η ανωτέρα Τρικτύς ( ο άμορφος κόσμος ή πνευματικός)


6. Το ενορατικό σώμα


7. Το ατμικό σώμα


8. Η μονάς


Τα ονόματα αυτά στα αρχαία Ελληνικά είναι:
Δέμας ή σήμα ή σώμα.
Επιθυμικόν - γενετήσιος ορμή.
Θυμικόν - ψυχικαί επιθυμίαι.
Φρην ή νοητικόν.
Αιτιατόν.
Λόγος ή διαισθητικόν ή ενορατικόν.
Νους ή νόος.
Αγαθόν.
Από τα οκτώ αυτά κέντρα συνήθως λογαριάζονται όλα εκτός του ογδόου (μονάς ή αγαθόν).
Το χοϊκό σώμα, είναι αυτό που χρησιμοποιεί τις πέντε αισθήσεις σαν μέσον αναγνώρισης του εξωτερικού κόσμου. Το αιθερικό είναι απροσπέλαστο στις αισθήσεις και χρησιμεύει σαν μεσάζοντας του χοϊκού και των άλλων σωμάτων. Έχει τη μορφή του χοϊκού και πεθαίνει μαζί του. Το αστρικό σώμα, είναι το συναισθηματικό μέρος του ανθρώπου. Σε αυτό αναπτύσσονται και φωλιάζουν τα χοϊκά πάθη κι οι εγωπαθητικές διαθέσεις. Το κατώτερο νοητικό, είναι η κοινώς λεγομένη, διάνοια του ανθρώπου. Το ανώτερο νοητικό σώμα είναι άμορφο. Είναι πνευματικής φύσης, είναι η ανωτέρα σκέψη, η απρόσωπη, αυτό που διαμορφώνει τις αξίες, τα ιδανικά κλπ. Το ενορατικό είναι η καθαυτό ψυχή του ανθρώπου, η συνείδηση, ο Άνθρωπος. Το ατμικό ή πνευματικό είναι ο νους των αρχαίων Ελλήνων, επόπτης και βοηθός όλων των άλλων σωμάτων, ο ανώτερος Νους που ασχολείται με ανώτερες εργασίες. Το Αγαθόν ή μονάς ή θεία ακτίνα ή Λόγος είναι η Δημιουργική Πνοή.
Τα πέντε πρώτα σώματα - χοϊκό, θυμικό, κατώτερο νοητικό, ανώτερο νοητικό και αιθερικό - παρουσιάζονται σαν πεντάλφα ή πεντάκτινο αστέρι.
Τα σώματα της Ανωτέρας Τριτύος, τα άμορφα, εκτείνονται στο Άπειρο σαν Καταστάσεις.
Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα, το ανθρώπινο σώμα έχει σχέση με τον υλικό και υπερυλικό κόσμο. Έχει επτά κλειδιά ή κέντρα εισροής κοσμικής ενέργειας.

Τα επτά κέντρα ή επτά τσάκρας είναι τα εξής:

1. Ο Ιερός Όφις, στην περιοχή του ιερού οστού.

2. Το σπληνικό πλέγμα, στην περιοχή της σπλήνας. Πολλοί, αναφέρουν στη θέση αυτή το γενετήσιο πλέγμα, που εδρεύει κάτω από τον ομφαλό.

3. Το ηλιακό πλέγμα, στην περιοχή του ομφαλού.

4. Το καρδιακό πλέγμα, στην περιοχή της καρδιάς.

5. Το λαρυγγικό πλέγμα, στον θυρεοειδή αδένα.

6. Το μετωπικό πλέγμα, λίγο ψηλότερα από τα μάτια, στην υπόφυση.

7. Το κεφαλικό πλέγμα, πάνω από το κεφάλι.

Τα επτά πλέγματα αποτελούνται από φύλλα ή πέταλα, με ορισμένο πλανήτη στο καθένα.
1. Ο Ιερός Όφις από τέσσερα φύλλα. Ο πλανήτης που εδρεύει είναι η Σελήνη.
2. Το σπληνικό πλέγμα από έξι φύλλα. Ο πλανήτης που εδρεύει είναι ο Ερμής.
3. Το ηλιακό πλέγμα από δέκα φύλλα. Ο πλανήτης που εδρεύει είναι η Αφροδίτη.
4. Το καρδιακό πλέγμα από δώδεκα φύλλα. Ο πλανήτης που εδρεύει είναι ο Ήλιος.
5. Το λαρυγγικό πλέγμα από δεκαέξι φύλλα. Ο πλανήτης που εδρεύει είναι ο Άρης.
6. Το μετωπικό πλέγμα από ενενήντα έξι φύλλα. Ο πλανήτης που εδρεύει είναι ο Δίας.
7. Το κεφαλικό πλέγμα από εννιακόσια εβδομήντα δύο φύλλα, με εσωτερική καρδιά από δώδεκα φύλλα. Ο πλανήτης που εδρεύει είναι ο Ποσειδώνας.
Ακόμα, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, έχουν μια συγκεκριμένη έδρα στο σώμα. Το Πύρινο στοιχείο εδρεύει στην καρδιά, το Υδάτινο στοιχείο εδρεύει στο ήπαρ, το γήινο στοιχείο εδρεύει στους πνεύμονες και το αέρινο στοιχείο εδρεύει στην κύστη.
Τον Ιερό Όφιν θα τον συναντήσουμε στη Θεά Αθηνά, στον Ηρακλή, στον Ασκληπιό κι αλλού. Το μετωπικό πλέγμα όταν αναπτυχθεί δίνει διορατικές ικανότητες. Είναι αυτό που παριστάνεται σαν τρίτο μάτι. Το κεφαλικό πλέγμα συχνά, παριστάνεται σαν δύο κέρατα ή μισοφέγγαρο, πάνω στο κεφάλι. Οι μύστες έχουν παρασταθεί με σκούφο τέτοιας μορφής.
Τα πλέγματα έχουν κάποιο ιδιαίτερο φως το καθένα. Το φως αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, σε διαφορετικά χρώματα και προέρχεται από τους κραδασμούς των σκέψεων των ανθρώπων. Είναι μια μορφή ενέργειας και ονομάζεται Αύρα (1.).
Η ενεργοποίηση των επτά πλεγμάτων, συνήθως γίνεται με βαθύ διαλογισμό και ηχητικούς κραδασμούς (2. ).
Στη "Μυστική Αίγυπτο", ο Πωλ Μπράντον παρουσιάζει στον επίλογο του βιβλίου, μια βαθυστόχαστη ανάλυση των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, στην μορφή της Σφίγγας και αναλύει με γλαφυρό τρόπο σε μεταφυσικό επίπεδο την πνευματική λειτουργία των επτά τσάκρας (3.) .


Αύρα

Η αύρα περιγράφεται γενικά, με ωοειδές σχήμα σαν μορφή. Αυτό το σχήμα είναι μεταβλητό και επεκτείνετε σύμφωνα με την προσωπική ενέργεια. Καθώς ένα άτομο αναπτύσσεται στις πνευματικές γνώσεις, η αύρα του αυξάνεται. Τα σημεία Τσάκρας είναι φυσικά συγκινησιακά σημεία μέσα στην αύρα και μερικές φορές χρησιμοποιούνται από τους θεραπευτές.
Στην περιοχή του ιερού οστού είναι το πρώτο Τσάκρας είναι γνωστό σαν η ρίζα ή το βασικό Τσάκρας και είναι η βάση της σπονδυλικής στήλης. Το χρώμα του είναι το κόκκινο και δίνει κουράγιο, θάρρος και εσωτερική δύναμη. Οι αρχηγοί και αυτοί που είναι ανεξάρτητοι στην κοσμική ζωή υπάγονται στις συνδυασμένες ποιότητές του. Η απουσία του κόκκινου στην αύρα δείχνει αδυναμία σε αυτό το Τσάκρας.
Το δεύτερο Τσάκρας, στην περιοχή της σπλήνας συγγενεύει με την προσαρμοστικότητα, το στοχασμό, την ανταλλαγή και τη βοήθεια που δίνει ο καθένας στους άλλους. Όταν η ενέργεια εδώ, είναι δυνατή, βοηθά την ανάπτυξη ψυχικών ικανοτήτων και διαισθήσεων. Μια μικρή ποσότητα πορτοκαλί στην αύρα δείχνει ότι αυτή η περιοχή χρειάζεται εργασία.
Το τρίτο Τσάκρας είναι το Ηλιακό Πλέγμα, στην περιοχή του ομφαλού. Είναι κίτρινο, το χρώμα της ευτυχίας, της περιέργειας και της απόλαυσης της ζωής. Μια χαμηλή ή μέση ποσότητα κίτρινου στην αύρα μπορεί να σημαίνει ότι αυτές οι ποιότητες δεν είναι πρώτιστες στη συνείδησή του ατόμου.
Το τέταρτο Τσάκρας είναι στην περιοχή της καρδιάς. Αυτό είναι πράσινο, το χρώμα της πρακτικότητας. Η ενέργειά του είναι χρήσιμη για σκληρές εργασίες, διαπραγματεύσεις και πληρότητα.
Το πέμπτο Τσάκρας, είναι στην περιοχή του λαιμού, στον θυρεοειδή αδένα και το χρώμα του είναι μπλε. Η ενέργεια εδώ είναι κατευθυνόμενη προς καθολική ικανότητα, πολλαπλή χρησιμότητα και μεταβλητότητα, δίνει αγάπη για την ελευθερία και την αλλαγή.
Το έκτο Τσάκρας, μερικές φορές καλείτε “το Τσάκρας του μετώπου ή Τρίτο Μάτι” και είναι στο μέτωπο λίγο ψηλότερα από τα μάτια, στην υπόφυση. Αυτή η πηγή ενέργειας γεννά ένα λουλακί χρώμα, το οποίο δίνει υπευθυνότητα, προστασία στους άλλους και οικογενειακές αξίες.
Το έβδομο Τσάκρας, είναι στην κορυφή της κεφαλής κι έχει βιολετί χρώμα, ένα πνευματικό χρώμα. Αυτό δίνει την ενέργεια που κατευθύνεται από φιλοσοφικές σκέψεις, λογική, μεταφυσική και εσωτερική ανάπτυξη. Το δυνατότερο είναι, το πιο πιθανό να έχετε προσεγγίσει σε χρήσιμες και ασυνήθιστες αντιλήψεις. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα χαρακτηριστικά στην αύρα σας.

Ηχητικοί κραδασμοί

Κάθε κραδασμός είναι μια μορφή ενέργειας. Έτσι, οι ηχητικοί κραδασμοί παράγουν κι αυτοί με τη σειρά τους, κάποια μορφή ενέργειας. Αυτοί οι κραδασμοί έχουν επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι μύστες χρησιμοποιούσαν αυτή την επίδραση σε κατάλληλες στιγμές και για ορισμένο λόγο. Οι αξίες των γραμμάτων και αριθμών που έχουν σκοπό την ολοκλήρωση μυστικών και αγίων Ονομάτων παράγουν ηχητικές δονήσεις ορισμένου ρυθμού. Για παράδειγμα οι ηχητικοί κραδασμοί που παράγονται από ένα συγκεκριμένο τρόπο χρησιμοποίησης των Αγίων Επιθέτων “Χάι, Καγιούμ” ενεργοποιούν το μετωπικό πλέγμα. Γενικά, οι κατευθυνόμενες δονήσεις από αυτούς που έχουν πλήρη Γνώση, παράγει ηθελημένα αποτελέσματα.

Η πνευματική λειτουγρία των επτά τσάκρας

“Πες μου σοφή Σφίγγα, πού να πάω να πάω να ξεκουράσω τα κουρασμένα πόδια μου, που τόσο πολύ περπάτησαν στους σκονισμένους δρόμους της ζωής;”
Κι η Σφίγγα απάντησε:
“Βρες την απάντηση σε Εκείνον, του οποίου είμαι το μοναδικό παιδί, σε Εκείνον που μ’ έφερε σε τούτο τον κόσμο για να υποφέρω τα ατελείωτα βάσανά μου. Είμαι ο ίδιος ο Άνθρωπος και η Γη είναι η μάνα μου. Ρώτησε αυτήν”.
Προχώρησα λίγο ακόμη κι έφτασα στη Μεγάλη Πυραμίδα. Και μπήκα στο σκοτεινό πέρασμα και σύρθηκα στους υπόγειους θαλάμους κι έφτασα στην ίδια την υπόγεια κρύπτη. Και ψιθύρισα τα λόγια του χαιρετισμού, όπως περιγράφονται στον έβδομο στίχο του εξηκοστού τετάρτου κεφαλαίου, του πιο αρχαίου βιβλίου σε όλη την Αίγυπτο.
“Χαίρε, Κύριε του Ουρανού που βρίσκεται στο Κέντρο της Γης!”
Ο Μεγάλος Ένας, ο Κύριος του Θείου Οίκου, με οδήγησε σε Εκείνη, την Αφέντρα του Μυστικού Ναού, που δεν είναι άλλη από τη Ζωντανή Ψυχή της Γης Μας. Επανέλαβα μπρος Της:
“Πες μου, Αφέντρα του Ναού του Μυστικού, που να πάω να ξεκουράσω τα πονεμένα πόδια, που τόσο πολύ περπάτησαν στους σκονισμένους δρόμους της ζωής;”
Κοίταξε βαθιά στα μάτια μου, ώρα πολλή, πριν δώσει την απάντηση.
“Εφτά δρόμοι ανοίγονταί εμπρός σου, Ερευνητή. Εφτά σκαλοπάτια περιμένουν να τα ανέβει εκείνος που θα μπει στο μυστικό μου χώρο. Εφτά μαθήματα να μάθει εκείνους από τους ανθρώπους που θα δει ακάλυπτο το πρόσωπό μου. Δε θα βρεις την ανάπαυση στο κορμί και τη γαλήνη στην ψυχή προτού διαβείς τους εφτά δρόμους, προτού ανέβεις τα εφτά σκαλοπάτια, προτού μάθεις καλά τα εφτά μαθήματα”.
Άκουγα τη γλυκιά φωνή της, που μέσα της αντηχούσαν μύριοι αιώνες που επαναλαμβάνονταν στο Μεγάλο Προθάλαμο του Ναού.
“Ποιοι είναι τούτοι οι εφτά τρόποι, Θεία Μητέρα;”
Μου απάντησε:
“Ο δρόμος που οδηγεί στους Μύριους Οίκους, το μονοπάτι που οδηγεί στην Έρημο, ο σπαρμένος με κόκκινα τριαντάφυλλα δρόμος, η Άνοδος στα Ψηλά Βουνά, η Κάθοδος στις Σκοτεινές Σπηλιές, το μονοπάτι της Ατελείωτης Αναζήτησης κι ο δρόμος της Απόλυτης Ηρεμίας”.
Ρώτησα:
“Ποια είναι εκείνα τα εφτά σκαλοπάτια:”
Μου απάντησε:
“Το πρώτο είναι τα Δάκρυα, το δεύτερο η Προσευχή, το τρίτο η Εργασία, το τέταρτο η Ανάπαυση, το πέμπτο ο Θάνατος, το έκτο η Ζωή και το έβδομο το Έλεος”.
“Και ποια είναι τα εφτά μαθήματα που οφείλει ο άνθρωπος να γνωρίζει, Μητέρα;”
Κι Εκείνη απάντησε:
“Η Ευχαρίστηση είναι το πρώτο και το ευκολότερο, ο Πόνος είναι το επόμενο, Μίσος είναι το τρίτο, η Αλήθεια είναι το τέταρτο, το πέμπτο είναι η Αγάπη, η Κατανόηση το έκτο κι η Ειρήνη το τελευταίο που πρέπει να μάθεις”.
Κι απόρησα με όλα τούτα. Έφυγε η Αφέντρα του Μυστικού Ναού και είδα πίσω της ένα αστέρι χρυσό και μες στο αστέρι ένα στέμμα ακτινωτό με δύο μισοφέγγαρα ασημένια. Κάτω από το στέμμα ήταν ένας σταυρός λευκός και γύρω του εφτά κόκκινα ρόδα....




Βιβλιογραφία: “Απόκρυφοι Γνώσεις" ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΗΡΡΗ, “Τάλισμαν” Φάιζα Κωδωνά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την καλή σας την κουβέντα